April 15, 2019

Sunway Lagoon | 13 April 2019 | 100comments : Sunway Lagoon Contest


13 April 2019 (Sabtu)
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1KZXdsZT2lKrByDM0bNPA4axGIw41AntX
Bulan lepas nad ada join contest di facebook dianjurkan oleh 100comments. Tak sangka rezeki menang 2 tiket ke Sunway Lagoon. Alhamdulillah. Nad memang tak pernah kesana pun πŸ˜‚ rezeki Kaisan la dapat mandi di Sunway. Hehe


https://drive.google.com/uc?export=view&id=1rf2LmETZCMTDuHdTvmIwtrtxHwBjpcfr
Keputusan contest. Terkejut nama tersenarai πŸ˜‚



https://drive.google.com/uc?export=view&id=1_qorlttVM7SM0lgt45kwAyyAdAQk0itf
Terms and condition tiket. Kaisan masuk percuma sebab belum cecah 90cm lagi. Untuk 90cm keatas perlu bayar. 

Setelah berbincang, pilih tarikh 13 April untuk redeemed tiket percuma ni. Memandangkan puasa nak dekat dah, better pergi awal awal. Hehe. Tiket expired bulan 6. 

Tapi sebelum ke Sunway Lagoon, nad and husband including Kaisan singgah Cyberjaya dulu untuk jumpa client account. Borak borak tak sedar dah nak pukul 11 πŸ˜‚ terus pecut ke Sunway Pyramid. Nasib banyak parking. Sampai around 12.15pm dari Cyberjaya.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Jj88HfM3yNYu16cI6cPDhS0ciljlET4q
Done redeemed 2 tiket percuma!

Untuk yang bertanya rate tiket waterpark Sunway Lagoon yang terkini, boleh refer gambar dibawah atau terus sahaja ke website dorang.

https://drive.google.com/uc?export=view&id=18ytsGNDsgDWHnyV-a4ObUuei7henuenv
Tapi harga tiket ni tak termasuk ride yang ada dalam Sunway Lagoon. Tu kena bayar asing. Contoh macam naik ATV kena bayar tiket harga lain. 


Ticket Inclusive Access to:Nickelodeon Lost Lagoon
Sunway Lagoon Water Park
Sunway Lagoon Wildlife Park
Sunway Lagoon Amusement Park
Sunway Lagoon Extreme Park
Sunway Lagoon Scream Park
Not applicable for pay-per-ride activities: Bungy Jump, G-Force X and Go Kart

Di atas ni senarai park yang available for access.penat juga tak jalan semua park πŸ˜‚


https://drive.google.com/uc?export=view&id=1fkynsZP6lK4OHnDoDLy1uqjrxa3PU5f6
Masani tengah ukur ketinggian Kaisan.
Baru 75cm. πŸ˜‚

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1C-nmAyqUNZrhn5IgrKnfmtcqOol-aIYZ
Ni senarai show dan wildlife park encounter yang available. Kena jaga timing kalau nak saksikan semua. Nad tak sempat, pergi mana sempat je πŸ˜‚. 





https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Le-CxFjedjsoWkhP3EM_3mqB7kCQQdoq
Here we go adventure! 



https://drive.google.com/uc?export=view&id=1F7ph1YZjRz8-VTffH4B7k4gZx_udHJBj
First thing kami pergi wildlife park dulu tengok Harimau, singa, jaguar dan pelbagai lagi haiwan.



https://drive.google.com/uc?export=view&id=1sDmTIL5u91uHPQ1BFeUrXplMJoMbUwGD
Burung merak disini dibiarkan bebas. Dapatlah experience tengok dekat dekat. 



https://drive.google.com/uc?export=view&id=1mC2m40xm3TcA4BWYbR3ixr2Y_xXmbqxC
Bear! 





https://drive.google.com/uc?export=view&id=1XMsyMGtfZEYpPEopcZwS5G6ZL_ALcLcC
Rabbit ni kami tengok dibahagian petting zoo. Boleh je nak belai belai. Kura kura pun dapat tengok depan depan. 


If ada anak kecil, nad nasihatkan bawa carrier atau stroller. Sebab penat nak dukung πŸ˜‚ kami gigih taw dukung kaisan sebab tak sangka Sunway Lagoon ni agak besar. 
https://drive.google.com/uc?export=view&id=1QulBxrm7SN8xBFixwNYf3CZ_sUOoM9WO
Kaisan memang dah pandai jalan cuma dia merayau ke arah lain if dibiarkan jalan. Jadi langkah selamat adalah dukung! Hehe




https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Ej_6qWcOdtPC3nU7ZzFKj-YrU7UQY2qD
Kaisan as orang-utan.



https://drive.google.com/uc?export=view&id=1ZkR1_I77JEDLqBd1yVivUBA8QUjxOnSD
Siap sengih tahu orang snap gambar dia. 





https://drive.google.com/uc?export=view&id=1fXhFefEbGpdGLJUnoAye7RKg15ssz45D
Excited encounter depan depan.





https://drive.google.com/uc?export=view&id=1_tzjgUUMITysKrZnwG7sc0PqrBKXjDxi
Kaisan trying to say hi.




https://drive.google.com/uc?export=view&id=1gAYN0sEJ2Yji4IeF0XylfK_yqpZ8fGqN
Burung merak 😍




Lepas pergi wildlife park, scream parkπŸ‘» terus directly pergi ke waterpark pula. Tapi kami singgah makan dulu di MarryBrown sebab dah kelaparan. Di Sunway, tak boleh bawa makanan luar masuk ke dalam including air. Tapi kena be aware makanan dan minuman disana memang 3 kali mahal πŸ˜‚ air mineral biasa boleh dapat RM1 akan dijual RM4.50. Air kelapa biasa RM4, disana RM12. Cotton candy RM6.90. Fuhhh. Tapi sebab lapar kami beli satu set burger, ayam 1pc dan milo ais kongsi 3 orang πŸ˜‚. Tu pun dah RM21. 




https://drive.google.com/uc?export=view&id=1Tlor3te2qLLd1sY3eUySkaJdllHLl3an
Kaisan kelaparan.


Settle makan, terus tukar baju kaisan. Kaisan mula mula tak nak masuk dalam air and tak nak jalan sendiri sebab geli dengan pasir πŸ˜‚ last2 dia paling seronok main air. 


https://drive.google.com/uc?export=view&id=16NEhPvuIWVaePKfd8FRP7dz9QXmX_6vK
Habis lencun.


https://drive.google.com/uc?export=view&id=1K0K8Sa3CAAccGSp5CRJkDJ1RUQpI_d4Q
Me with my first born.



https://drive.google.com/uc?export=view&id=1JV3jBowhidn9XIZak3gkSGmZTCngoT5g
Our little family. Khaira tak ikut sebab dia baru 2 bulan. Nad tak berani bawa dia ke tempat awam lagi πŸ˜… tunggu Khaira besar sikit. 


https://drive.google.com/uc?export=view&id=1lsjoVoszPW2F7Y19TujG94HVde1nhNpd
Kawan alam maya/kawan contest, Isma Nadjwa a.k.a Ummi Husna. Memang saje plan pergi sama sama tapi last last dedua bawa diri masing2 πŸ˜‚ sebab bila nak ajak main sama baby husna tidur. Baby Husna dah bangun, kaisan dah ngantuk pula. Maybe next time boleh arrange playdate lagi. Hehe

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1AT8uzpu90vEZ1Kj9Kv9lljH25vGosgBO
Kami kongsi design case handphone yang samaπŸ˜‚ how coincidence! 

Overall it was a great experince. Thank you 100comments dan Sunway Lagoon Malaysia for the memorable experience for me and my family. Never been to Sunway Lagoon. It was a great opportunity to spend time with my family.


Bawah ni video nad edit sepanjang berada disana. Thank you for reading! 


0 comments :

Pink Rose Flower Pink Rose Flower